sestdiena, 2011. gada 20. augusts

Dobeles dzirnavnieka Ciabatta

Cepu Ciabattu no Dobeles dzirnavnieka Ciabattas maisījuma. Maizes maisījuma sastāvs: kviešu milti, maisījums maizes pagatavošanai (kviešu milti, kaltēta kviešu raudzēta mīkla, kaltēta rudzu raudzēta mīkla, dekstroze, kviešu iesala milti, kviešu lipeklis, emulgators: E472e; stabilizētāji: E412 un E415; miltu apstrādes līdzekļi E300 - askorbīnskābe; enzīmi; var saturēt olu, piena, sezama sēklu, sojas un to produktu daļas), sāls. Vēl vajadzēs sauso raugu un olīveļļu.
Par maizē pievienotajām Evielām var palasīt te - Vides vēstīs.
         Cepšana pec instrukcijas no paciņas - pusi no maisījuma ieber traukā, pievieno 3 g (2 tējkarotes bez kaudzes) šķīstošā rauga un 320 ml auksta ūdes. Samīca viendabīgas konsistences mīklu, mīcīšanas beigās pievieno 20 g (3 karotes) olīveļļu. Gatavai mīklai jābūt mikstai un elastīgai.
      Pagatavoto mīklu pārliek ieeļļotā traukā, pārsedz ar dvielīti un raudzē 1,5 - 3 stunas 26-30 grādu temperatūrā (es raudzeju apm. 2 ar pusi stundas).
      Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzber nedaudz miltus (es talākās darbības izpildu  jau uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, miltus nedaudz uzberu uz papīra) un mīklu uzmanīgi, nesaspaidot, pārliek uz galda vai cepamas plāts un izveido kukulīti. Vēl raudzē aptuveni 30 min. Es virspusi nedaudz samitrināju, lai neapkalst.
     Tad ievieto maizi cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 225 grādiem, un cep aptuveni 10 min. Blakus maizītei liek trauciņu ar ūdeni. Tad samazina temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl apm. 35 minūtes. Ja mīklu sadala mazākās maizītēs, tad cepšanas laiku saīsina.


     Kā garšoja - silta un svaiga bija labi, bet nākošajā un aiznākošajā dienā, lai piedod Dobeles dzirnavnieks, negaršoja nekā. Bezgaršīga, diemžēl. Veids, kā noēst ir ar kaut ko labu - sezonas tomātiem un gardu sieru.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...