piektdiena, 2016. gada 22. jūlijs

Sēkliņu sausmaizītes

Sastāvdaļas: apm. 400 g dažādu sēkliņu maisījums - linsēklas, saulespuķu sēklas, sezama sēkliņas, ķirbju sēklas, chia sēkliņas; garšvielas - kaltēti zaļumi, tomātu pārslas, himalaju sāls, kumīns, u.c. pēc izvēles.  


Sēkliņas samaisa ar aukstu ūdeni (apm 220 g) un  atstāj uz 10 minūtēm, lai uzbriest. Tad plānā kārtā izklāj uz pannas, vislabāk uz silikona cepamās virsmas. Ja tādas nav, tad parasto cepamo papīru ieziež ar kokoseļļu. Maizi cep 180 grādos  aptuveni 15 minūtes, tad izņem, uzmanīgi sagriež lielos, apgriež uz otru pusi un cep  vēl 15 minūtes. Klāt sēkliņām var likt arī kādus 100 g rudzu vai griķu miltus un ēdamkaroti kokoseļļas, un tad arī ūdeni vajadzēs nedaudz vairāk.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...