pirmdiena, 2020. gada 21. septembris

Ideāls biezpiena sacepums

 Sastāvdaļas: 500 g 9% biezpiens; 3 olas; 70 g skābs krējums (vai bezpiedevu jogurts); 60 g kukurūzas ciete; 80 g cukurs (vai medus, vai cukura sīrups; vai cukura aizvietotājs); 80 g rozīnes; 10 g vaniļas cukurs; šķipsniņa sāls


Rozīnes aplej uz piecām minūtēm ar karstu ūdeni, nolej ūdeni un nosusina ar papīra dvieli. Lielā traukā liek biezpienu, samaisa ar olām, pievieno krējumu. Samaisa. Tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Samaisa un pievieno cieti. Visu rūpīgi sablenderē , kamēr izveidojas viendabīga masa. Pašās beigās iemaisa rozīnes, vai citus žāvētos augļus vai arī svaigas ogas – mellenes piemēram.
Cepamo formu ieziež ar sviestu un pārkaisa ar cieti vai miltiem. Pārlej mīklu un liek cepties 180 grādos 30 – 35 minūtes.


1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...