otrdiena, 2020. gada 25. augusts

Mazsālīto gurķu, ziedkāpostu un tomātu salāti

 Sastāvdaļas: 400 g gurķi; 400 g mazie ķirštomāti; 400 g ziedkāposts; daudz zaļumi - dilles; zaļais baziliks; kinza; pētersīļi; var likt 2 daiviņas sagrieztu ķiploku, 1 - 2 ēdamkarotes sāls
Salātiem visi dārzeņi un arī daudzumi variējami, pēc tā, kas garšo un, kas ir pieejams, tāpat arī ar zaļumiem. Ziedkāpostu sadala pa ziediņiem, liek lielā bļodā un uzber nedaudz sāli, sagriež gurķus palielos gabalos, ber klāt un viegli sasāla. Pievieno uz pusēm sagrieztus ķirštomātus.  Ziedkāposti ir vissmalkāk sagriezti, jo tie ir viscietākie, savukārt gurķi - lielākos gabalos. Ja tomātiņi ir pavisam maziņi, tas tos var negriezt uz pusēm, nogriezt tikai augšiņu, lai sāls tiek klāt un sāk izdalīties sula.

 Pievieno sagrieztus zaļumus, ja vēlās ķiplokus, un vēl sāli. Zaļumus var droši griezt ar visiem kātiņiem.  Bet ar sāli nevajag ļoti aizrauties, var sanākt pārsālīt, īpaši ja gatavo lielāku daudzumu, ko nevar apēst vienā dienā. 
Rūpīgi samaisa, nosedz bļodu  ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 24 stundām. Teorētiski salātus var ēst jau pēc stundām 2 - 3, taču ieteiktu pagaidīt ilgāk. Salātus vairākas reizes vēlams kārtīgi, taču ļoti uzmanīgi apmaisīt. Ērti  to visu darīt lielā aizveramā maisā, tad arī vieglāk būs apmaisīt - neverot vaļā, paņem ar abām rokām aiz abiem galiem un vienkārši sakrata.  
Salātus var ēst vairākas dienas, ar katru dienu dārzeņu būs nedaudz vairāk sasālījušies un izteiktāku garšu, būs ļoti kraukšķīgs ziedkāposts, mazsālīts gurķis un saldens tomāts.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...