pirmdiena, 2020. gada 31. augusts

Kēkss ar aprikozēm un valriekstiem

Sastāvdaļas: kēksam -  300 g kviešu milti; 160 g cukurs; 125 g sviests; 225 g skābais krējums vai jogurts; 3 olas;  80 g valrieksti; 175 g žāvētas aprikozes; 1 ēdamk vaniļas cukurs; 1,5 tējk cepamais pulveris    virskārtai - 75 g milti; 50 g cukurs; 50 g  sviests 


Samaisa sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, vaniļas cukuru un cepamo pulveri.  Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, vai arī  pierīvē. Ar rokām saberž mīklu drupačās. Sviestam jābūt ļoti aukstam, var ielikt iepriekš saldētavā uz 10 -20 min.


Drupačām pievieno krējumu.  Atsevišķā traukā  saputo olas ar mikseri un arī piemaisa klāt. Pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes (ja ļoti cietas var iepriekš izmērcēt) un sasmalcinātus riekstus.


Mīklu pārlej kēksa formā, kas izklāta ar cepamo papīru.  Šajā brīdī kēksu var jau likt cepties, taču var pagatavot arī virsējo kārtu - samaisa miltus ar cukuru un pierīvē aukstu sviestu. Atkal saberž ar rokām līdz izveidojas viendabīgas drupačas (tāpat kā iepriekš) un uzber pa virsu kēksam.


Cep 180 grādos 60 - 70 minūtes. Gatavu izņem no veidnes un atdzesē uz restītes.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...