otrdiena, 2010. gada 31. augusts

Kabači ar olu

Sastāvdaļas - vidēja lieluma kabacis; 5 olas;  saldais krejums;  piens; siers; 1 paprika; 1 čilli pipars; pētrsīļi; eļļa; garšvielas - sāls, pipari.
Mazos gabaliņos sagriež kabaci un liek uz pannas elļā cepties, pievieno smalki sagrieztu papriku. Čillī piparam izņem sēkliņas, ļoti sīki sagriež un pievieno uz pannas cepties. Visam pieber  sāli un piparus. Bļodiņā sakuļ olas ar drusciņ saldo krējumu un nedaudz pienu, pieber arī sāli un piparus. Dārzeņiem uz pannas pievieno sakapātus petersīļus (un/vai dilles, baziliku utt.). Vēl pacepina.
 Kad kabacīši gatavi pārlej pāri olu un uzber sarīvētu sieru. Uzliek virsū pannai vāku un turpina cept uz mazas uguns kamēr siers izkusis un olas gatavas. Ja apakša apcepās ļoti ātri, tad visu var apmaisīt.
Recepte ļoti vienkārša, rakstu to šeit tāpēc, lai nākamgad kabaču sezonā, būtu atgādinājums, kā ātri pagatavot  garšīgu ēdienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...