piektdiena, 2010. gada 15. oktobris

Cepti āboli

Vajadzēs: āboli; medus;  rieksti; rozīnes; kāds alkohols (šoreiz bija amaretto); šokolāde; kanēlis; utt.


Ābolam izgrebj vidu (serdes vietu) apakšu atstāj neizgrieztu. Iekšā pilda alkoholā izmērcētas rozīnes , 4 daļās sagrieztus riekstus vai mandeles, pa virsu liek šokolādes pulveri vai kakao un vēl tējkaroti  medu.
 Kārto cepamajā traukā uz cepamā papīra un liek uzkarsētā līdz 175 grādiem cepeškrāsnī. Cep apmēram 20  - 25 minūtes, ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes. Medus izkusīs un satecēs pannā, to, kad āboli būs gatavi ar karoti pārlej pāri āboliem.
Variācijas ļoti daudz, var nelietot šokolādi, bet kanēli, vai abus. Medus vietā var izmantot kondensēto pienu, tik nepārāk man patīk tā izstrādājuma sastāvs.Var nelikt vispār nekādu pildījumu un cept ābolus vai bumbierus tāpat, šādā gadījumā serdes nevajag izgriezt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...