piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

Auzu pārslu cepumi

Vajadzēs: 200 g sviesta; 150 g cukura ; 4 olas ; 700-800 g auzu pārslu ; 200 gr riekstu vai mandeles; 100 g rozīnes;  150 gr miltu ; 2 tējkarotes cepamā pulvera ; 15 g vaniļas cukurs

   Mandeles nomizo, pārgriež uz pusēm un kopā ar auzu pārslām apcepina  apm.  50 gramos sviesta.  Cepot visu laiku jāmaisa, lai nesadeg. Kad auzu pārslas ir apcepušāš zeltaini brūnas, tās ieber atsevišķā bļodā un noliek atdzesēt.   Nav jātdzesē pavisam, pietiek, ka nedaudz padziest. Tad auzu pārslām pieber 150 g miltu un cepamo pulveri. Kārtīgi izmaisa. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus saputo atsevišķi ar 10 g cukura . Mīkstu sviestu (150 g) saputo ar 140 g cukura un vaniļas cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un paputo vēl, lai sanāk vienmērīga masa, pēc tam ar karoti iemaisa  rozīnes. Rozīnes iepriekš nomazgā un izmērcē siltā ūdenī. Tad sviesta, cukura un olu masā iemaisa sagatavo auzu pārslu un miltu maisījumu. Pašās beigās mīklā iecilā saputotos olu baltumus.

   Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un ar tējkaroti liek cepumu piciņas. To gan nav ļoti viegli izdarīt, jo mīkla nepārāk labi turās kopā. Lai būtu vieglāk es ar tējkaroti uzlieku uz pannas mīklas kaudzītes, ko pēc tam pielīdzinu ar auskstā ūdenī samercētiem pirkstiem. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 175 grādos cep līdz zeltainumam brūnumam, apmēram  10 - 15  minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no cepumu lieluma.
   Kā es nonacu līdz šādai receptei - mums iegaršojās Floras auzu parslu cepumi ar riekstiem, bet viņi ir dārgi un maz. Mēģinajumu rezultātā nonācam līdz šādai receptei, cepumi ir ļoti garšīgi un arī veselīgi.
No šī mīklas daudzuma sanāk ļoti daudz cepumu (apm. pusotrs kg) , bet viņus var droši uzglabāt kādas divas nedēļas.
Kaloriju skaits 100 g  - 441 ; viens cepums vidēji 16g - 20 g , tātad 70 līdz  90 kcal. Taču jāņem vērā, ka gan auzu pārslas, gan mandeles un rozīnes  ir ļoti veselīgi saprātīgos daudzumos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...