sestdiena, 2010. gada 30. oktobris

Garšvielu tēja

1. variants
Vajadzēs: 1 tējkarote melnā  tēja; 1 tējkarote zaļā tēja  1/2 tase ūdens; 1/2 piens; 1/2 tējkarote  kardamons; 1/2 tējkarote muskatrieksts; pavisam nedaudz malti melnie pipari; pusīte kanēļa standziņas; 5 krustnagliņas;  1 tējkarote nomizota un sasmalcināta ingvera sakne; medus

Ūdenī ieber  tēju un visas garšvielas . Lēnām uzvāra. Pievieno pienu un vēlreiz visu uzvāra. Caur sietu ielej krūzītē.  Saldina tēju ar puestējkaroti medus. Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik stipru vai baltu tēju vēlas.

2. variants
300 ml ūdens;   30 - 40 g nomizots un sasmalcinats ingvers; ēdamkarote melnā tēja (var likts arī zaļo teju vai arī abas kopā); 8 - 10 kardamona graudiņi; 7 - 9 krustnagliņas. Šo visu vāra uz lenas uguns 2 - 3 minūtes, tad pielej 200 ml piena, 1 g muskatrieksta un turpina vārīt uz lenas ūguns 3 - 5 minūtes.  Tad noņem no uguns, nedaudz padzesē, izkāš cau sietiņu. Dzer karstu, saldina ar medu. Vislabak šo tēju dzert no rīta tukšā dūšā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...