trešdiena, 2010. gada 6. oktobris

Gatavojam ziepes

Process - izkausē ūdens peldē ziepju masu. Es kausēju atsevišķos trauciņos katrā 65 g ziepju masu.



1. Ziepes ar dzērveņu pulveri un kokosu
Kausējot ziepju masai pievieno 1 tējk. dzērveņu pulveri. Interesanti, ka ziepju masa kļūst zilgana, nevis kā es biju iedomājusies sārta.  Jau izkusušai un padzisušasi masai pievienoju 1 tējkaroti kokosa skaidiņas un 5 - 8 pilienus rozā greifrūta ēterisko eļļu. Kārtīgi izmaisa. Tad ielej gatavo masu trauciņā. Ir nopērkamas speciālas ziepju formiņas, es izmantoju trauciņus no jogurtiņiem.

2. Kakao ziepes
Kausējot ziepju masai pievieno tējkaroti kakao sviestu un tējkaroti kakao. Visu kārtīgi samaisa. Kad viss izkusis un kļuvis viendabīgs, ziepītes nedaudz padzesē un pievieno mazliet sagrieztu mazos gabaliņos vaniļas pāksti. Es liku apm. 1 - 1,5 cm. Ielej trauciņā.

Ziepēm ļauj sasting apmēram 4 stundas. Komentāri, jau pēc ziepju izmēgināšanas - pirmajām ziepēm nākamreiz liktu vairāk kokosa skaidiņas, lai būtu labāks skrubis; kakao ziepēm neliktu klāt vispār kakao. Un šīs kakao ziepes ļoti slikti puto, toties ir patīkams mitrinošs efekts no kakao sviesta!
Ziepju gatavošanas process un receptes skatāmas www.bbfactory.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...