svētdiena, 2011. gada 2. janvāris

Biezpienmaize ar kokosa skaidiņām

Mīklai- 50g cukurs, 120g sviests; 15 g vaniļas cukurs, 180 g milti, olas dzeltenums, ūdens, pustējkarote cepamais pulveris, 1 citrona miziņa
Biezpiena masai -  600 g vājpiena biezpiens, 100 g  cukurs; 50 g kokosa skaidiņas; 200 ml saldais krējums; 25 g vaniļas cukurs, 2 olas; 150 g rozīnes; pustējkarote cepamais pulveris



Samaisa miltus ar vaniļas cukuru,  cepamo pulveri, cukuru, pierīvē 1 citrona miziņu. Kā vislabāk sarīvēt citrona miziņu? - aptin ap rīvi pārtikas plēvi, kad citrona vai aplsīna miziņa sarīvēta, tad plēvi kopā ar sarīvētajam miziņām noņem no rīves.
Aukstu sviestu ierīvē nevis iemīca miltos. Mīklu nemīca, bet saberž tādās kā skaidiņās. Klāt pievieno sakultu olas dzeltenumu ar 2 ēdamk. ūdens. Mīklu nemīca, bet satin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz  stundu lai sastingst.
Pildījumam biezpienu saspaida ar dakšiņu. Pievieno  saldo  krējumu, cukuru , vaniļas cukuru, sakultus olus dzeltenumu, cepamo pulveri.  Pievieno ar stingrās putās saputotos olu baltumus. Beigās klāt liek izmērcētas un miltos apvārtītas rozīnes.
Saldā krējuma vieta var likt skābo krējumu vai iebiezināto pienu ar cukuru - šādā gadījumā atsevisķi cukuru klāt vairs neliek. Ja negaršo kokoss, biezpienmaizi var cept tāpat.
Mīklu izspaida  plānā kārtā, virsū lej sagatavoto biezpiena masu. Cep  200 grādos  45  - 50 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...