trešdiena, 2013. gada 11. septembris

Rudzu un griķu miltu sausmaizītes

Sastāvdaļas: 150 g rudzu milti;  150 g griķu milti; 80 g rudzu klijas; 50 g vīnogu kauliņu eļļa; apm. 200 g ūdens; tējkarote sāls



Sajauc kopā miltus, klijas un sāli, tad maisot pievieno eļļu. Pa daļām lej klāt ūdeni un izmīca mīklu, ūdens daudzums var būt gan nedaudz vairāk, gan arī mazāk, no miltiem atkarīgs. Jāskatās, lai mīkla nav arī par šķidru, jo gatavu izrullē  (aptv. 0.5 cm) biezumā un izklāj uz cepamās plāts. Es šādos gadījumos rullēju mīklu uz silikona cepamās loksnes, plāceni sadursta ar dakšiņu un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 30 - 35 minūtes.
Atdzisušu salauž gabaliņos, var, protams, jau pirms cepšanas sagriezt, tad būs skaistāk. Sausmaizītes var gatavot pēc šīs receptes pievienojot dažādas garšvielas un/vai sēkliņas, kā arī saldo variantu ar kokosu un vaniļu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...