sestdiena, 2011. gada 5. marts

Sēņu puravu biezzupa

Sastāvdaļas: 2 lieli burkāni; 2 kartupeļi; 2 puravi; 500 g sēnes; 200 kausētais siers; ūdens;  sāls; pipari; garšvielas - salvija, rozmarīns, Forest blend utt; zaļumi


Katlā liek vārīties nomizotus un sagrieztus burkānus. Puravam sagriež ripiņās balto daļu un pusi no zaļās, arī liek katlā vārīties. Pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus. Es šajā zupā izmantoju saldētās beciņas, kuras jau rudenī sasautētas nelielā sviesta daudzumā.  Sēnes var likt arī mazāk - man vienkārši tik daudz sēņu ir 1 kastītē. Un parasti tā arī gatavoju - vienu porcija vienai mērcei vai zupai.  Tad zupai liek garšvielas - sāli, piparus, rozmarīnu, salviju, Forest blend (Santa Maria) utt. pēc garšas. Biezzupu lielais pluss ir tas, ka visus dārzeņus katlā  var likt īpaši neievērojot secību un dārzeņu griešanas metodei nav nozīmes. Ūdens daudzums zupai atkarīgs no tā, cik biezas zupas patīk. Kad dārzeņi  gatavi,  zupu  sablenderē, pieliek kausēto sieru vai pieliet nedaudz saldo krējumu un pieliek zaļumus.Izmaisa un uzkarsē.
Zupa ir garšīga, kā īsta sēņu mērce, ļoti sātīga un maizi klāt neprasās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...