ceturtdiena, 2011. gada 3. marts

Variācija par Cēzara salātiem

Sastāvdaļas šiem salātiem nav un nevar būt  precīzas uz gramiem. Te var izvērsties un variēt. Bet, es gatavoju tā:
Sastāvdaļas: 1 salātu pakas izlase - tas ziemā, pavasarī un vasarā ir pieejami normāli salāti (apm.100g), man patīk, ja klāt ir rukolas salāti; cietas siers - parmezāns vai Minhauzena siers; 3 olas vai kādas 8 paipalu olas;  mazie ķirštomātiņi  1 vistas  fileja ;  sāls; citronpipari; tostermaize grauzdiņiem
Mērcei: 2 ķiploka daivinas; olīveļļa; baltais jogurts; balzamiko etiķis; citrons; sojas mērce ; cietais siers

Sagriež tostermaizes vai ciabatas šķēles mazos kubiņos, ber uz pannas bez taukvielām un liek cepeškrāsnī uz apmēram 100 - 110 grādiem, lai  kaltējas.
Novāra un noloba olas. Uz nelielas uguns apcep  vistas filejas gabalus (var sagriezt 2 - 4 gab.),vistu  nedaudz sasāla un sapiparo. Apcep no abām pusēm, un tad turpina cept ar vāku, lai vistas gaļa nepaliek sausa, bet būtu sulīga.  Pietiek ar apm. 5 - 8 min.sutināšanu. Salātus noskalo un tomātus nomazgā.
Tad sākas pats atbildīgākais process - sagatavot mērci un  salātus skaisti sakārtot uz  šķīvja.
Blendera traukā lej balto jogurtu  150 - 200 g,  piespiež nedaudz citrona sulu (apm. 2 ēdamk.), 2 ķiploka daiviņas;  divas edamkarotes olīveļļu;, 1 ēdamkaroti sojas mērci;  nedaudz balzamiko etiķi, apm. 50 gramus  nelielos gabaliņos sagrieztu cieto sieru.. Visu sablenderejam un tad garšojam, ja šķiet par asu, tad var pielikt vēl jogurtu vai sieru, var pielikt kādu karoti Dzintara sieru, kas noņem asumu. Sāļumam var pieliet vēl sojas mērci  un bagātīgākai garšai var likt klāt anšovus.  Iespējams, kamēr nonāk līdz pareizajai garšai, mērces būs vairāk, kā vajadzīgs, bet mērci var kādu dienu droši uzglabāt ledusskapī, izlietot pie citiem salātiem vai uzkodām.

Tālāk -  ieslīpi sagriež vistas filejas gabaliņus, olu sagriež šlēlītēs vai daiviņās, tomātiņus uz pusēm.
Uz šķīvja izkārto salātu lapas, pārlaista ar mērci un pa virsu kārto vistas gabaliņus, olas, tomātiņus. Var likt vēl apceptu bekonu un anšovus. Pa virsu tomātiem , vistai un olām arī pārlej nedaudz mērcīti.  Pa vidu saber maizes grauzdiņus. Bagātīgi pārrīvē ar sieru.
Mērcīti pasniedz arī atsevišķi ar ko pārliet salātus pēc katra ēdāja garšas.
Recepte no Cāļa virtuves foruma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...