trešdiena, 2011. gada 22. jūnijs

Biezpiena sacepums

Sastāvdaļas: 600 g vājpiena biezpiens; 100 g skābs krējums; 3 olas; 70 g cukurs; 20 g vaniļas cukurs; 1 tējkarote cepamais pulveris; 70 g manna; 100 g žāvēti augļi (aprikozes); nedaudz sviests


Samaisa ar mikseri  visas sacepuma sastāvdaļas, beigās pievieno izmērcētas un sasmalcinātas aprikozes. Biezpienu var sablenderēt vai samalt. Un labi, ja ir laiks un var nolikt mīklu vismaz uz pusstundu pastāvēt un tad cept.
Cepamo trauku ieziež ar sviestu, ielej tur sagatavoto maisījumu un augšpusīti izlīdzina. Cep sacepumu 180 grādos 40 minūtes.
Man -  ideāli gan brokastīs, gan vakariņās, gan pusdienās, jo ļoti garšo biezpiens. Cukuru var likt mazāk, jo salds ir no aprikozēm.



1 komentārs:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...