trešdiena, 2010. gada 8. decembris

Burkānu, puķkāpostu, kartupeļu biezenis

Vajadzēs: 3 burkāni; 3 kartupeļi; 1/2  puķkāposts;  200 ml piens; 2 ēdamkarotes kausētais siers; sāls; pipari; baziliks; šķipsniņa rīvēts muskatrieksts; dilles



   Nomizo burkānus, sagriež ripiņās un liek katlā vārīties. Kad burkāni mīksti, klāt liek kartupeļus - nomizotus un sagrieztus un puķkāpostus - nomazgātus un sadalītus. Dārzeņiem pielik garšvielas - sāli,  piparus un baziliku. Var likt arī buljona kubiņu. Dārzeņus vāra nepārāk lielā ūdens daudzumā.  Atsevišķā katliņā liek vārīties pienu.  Gataviem dārzeņiem nolej lieko ūdeni un dārzeņus saspaida, pamazām lej klāt vārošu pienu un izmantojot mikseri, visu sajauc. Pieliek klāt divas ēdamkarotes kausēto sieru, pieber muskatriekstu, dilles un izmaisa.
   Var likt klāt  arī sviestu, un arī burkānus apcept sviestā, bet tad biezenis būs barojošāks.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...