ceturtdiena, 2011. gada 11. augusts

Kabaču, burkānu pīrāgs ar tomātiem un sieru

Sastāvdaļas: 2 tases sarīvēti kabači; 1 tase sarīvēti burkāni;   olīveļļa; 0.3 - 0.5  tase milti ( rudzu un kviešu miltu maisījums); 130 - 180 g rīvēts cietais siers siers; 4 vidēja lieluma tomāti;  3 olas; 130 ml  piens; jūrassāls; pipari; zaļumi - dilles un pētersīļi


Kabačus un burkānus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, atstāj uz 10 min. Tad kārtīgi nospiež lieko šķidrumu un nomēra dārzeņu daudzumu (2 tases kabači un 1 tase burkāni). Nospiež sulu patiešām ļoti kārtīgi, jo slapjāki būs dārzeņi, jo vairāk miltus vajadzēs un lielāka iespēja, ka pīrāga apakšējā kārta būs pašķidra. Samaisa kabačus un burkānus kopā, pasāla, pieber miltus un  rūpīgi izmaisa.Cepamo formu bagātīgi ieziež ar olīveļļu un iespaida tajā ar rokām mīklu tā, lai veidotos arī maliņas. Liek cepties cepeškrāsnī  200 grādos 30 - 35 minūtes.
Tikmēr  sagriež tomātus  ( var iepriekš nomizot) škēļītēs, uzber nedaudz piparus  un apcep no abām pusēm uz pannas olīveļļā. Uz saceptajiem kabačiem un burkāniem uzber rīvētu sieru, izkārto tomātus un pārber zaļumus. Pārlej pāri olu un piena maisījumu (arī ar  šķipniņu sāls un pipariem).  Atkal liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 30 minūtēm. 


Man, kā dārzeņu ēdājam ļoti garšoja - gan siltā gan aukstā veidā. Taču šis nav darbadienas vakaru, bet gan brīvdienā gatavojams sacepums, jo ir darbietilpīgs - daudz jārīvē, 2reiz jācep, jārēkinās ar vismaz pusotru stundu gatavošanas - ilgi.
Recepte no edimdoma.ru

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...