sestdiena, 2011. gada 27. augusts

Biezpiena sacepums ar āboliem

Sastāvdaļas: 600 g vājpiena biezpiens; apm.500 g āboli; 3 olas; 50 g cukurs; 70 g rozīnes; 1/2 vaniļas pāksts; ; 5- 10 g brūnais cukurs; 100 g skābs krējums; 1 tējkarote kanēlis; šķipsniņa jūrassāls; nedaudz sviests


Atdala olu dzeltenumus no baltumiem un baltumus saputo atsevišķi. Citā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno biezpienu, vaniļu, izmērcētas rozīnes, šķipsniņu sāls un nomizotus,  sarīvētus ābolus.  Kārtīgi izmaisa un iecilā klāt olu baltumus. Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā veidnē un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Krējumu sajauc ar brūno cukuru un kanēli, pārlej to pāri sacepumam un ievieto vēlreiz cepeškrāsnī  (jau izlēgtā) uz apmēram 10 min
Sacepums ir garšīgs, bet tomēr man šķita nedaudz par mitru, tomēr labāk, ja pievieno pāris karotes mannā vai miltus.
Ja āboli ir skābi, tad cukurs, būs vajadzīgs vairāk.

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...