piektdiena, 2011. gada 11. novembris

Tunča un lēcu salāti

Sastāvdaļas: 80 g kanādas lēcas (svars nevārītām); apm; 75 g salāti (rukola; mangolds; spināti); 1 vārīts burkāns; bundžiņa tuncis savā sula (185 g); citrona sula; nedaudz cietais siers; škipsniņa sāls 



Lēcas novāra un atdzesē. Es Kanādas lēcas apleju iepriekšējā vakarā ar ūdeni un nākošajā rītā vāru apm. 15 - 20 minūtes. Burkānu (te pat labāk ir avokado, man šoreiz nebija) sagriež gabaliņos, arī salātlapas sasmalcina un piespiež klāt  citrona sulu. Tuncim nolej sulu un visas sastādaļas  uzmanīgi samaisa. Liek uz šķīvjiem un porciju  pārrīvē ar cieto sieru. 

Es pierīvēju sieru un samaisīju, liku līdzņemamajā pusdienu trauciņā uz darbu. Pietiekoši divām ēdienreizēm.

2 komentāri:

  1. Sveiki! Kāds var man paskaidrot, kas tās lēcas tādas ir? :)

    AtbildētDzēst
  2. Dūņu rūķīti - te var palasīt http://www.piegalda.lv/atklajumi/lecas-sarkanas-zalas-un-dzeltenas/ un te vēl http://www.cetrassezonas.lv/lv/apskati/derigi_zinat/article.php?id=7682.:))

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...