svētdiena, 2012. gada 28. oktobris

Ābolu klafuti

Sastāvdaļas: 4 olas; 100 g cukurs ; šķipsniņa jūrsasāls; 100 g rums; 125 g pilngraudu kviešu milti; 330 g piens; 1 ēdamk. vaniļa; 1 tējkarote kanēlis;  apm 800 g āboli; 25 g sviests; pūdercukurs kūkas pārkaisīšanai



Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Katliņā izkausē sviestu un pasautē tajā ābolus, apmaisa ļoti uzmanīgi.  Samaisa rumu ar kanēli un apm. 25 g brūnā cukura un iemaisa pie āboliem, tad noliek ābolus atdzist. Tikmēr pagatavo mīklu, kas ir ļoti līdzīga pankūku mīklai.  Blenderī lej pienu, pieber atlikušo cukuru, olas, vaniļu, sāli un miltus, liek virsū vācinu un maisa apm. minūti.  Cepamo trauku ieziež ar sviestu un pāliek tajā ābolus, visu pārlej ar mīklu.
Man šoreiz ābolu likās, ka ir par maz, tādēļ pievienoju arī avenes.Cep 175 grādos apmēram stundu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. 
Ābolus nav obligāti pierms tam sviestā apcept, tikai tad vajag sagriezt tos mazākos gabaliņos. Ja nav blendera, mīklu gatavo kā parasti pankūku mīklu, olu baltumus var putot atsevišķi, tad kūka būs gaisīgāka.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...