svētdiena, 2012. gada 9. decembris

Baklažānu pasta ar saulespuķu sēkliņām

Sastāvdalas; 2 baklažāni, 1/2 čillī pipars; 2 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņas; olīveļļa, puscitrona sula; pētrersīļi;  2 ķiploku daiviņas vai drupināti kaltēti ķiploki; himalaju sāls


Pārgriež uz pusēm baklažānus, tiem pa virsu kārto čilli gabaliņus, ķiploku  daiviņas, var arī pētersīļus (ja nav kāda sastāvdaļa tad to mierīgi var aizstāt ar kaut ko citu piem. ķiploku vietā lieku drupinātus kaltētos ķiplokus, čilļī vietā var uzbērt melnos vai citronpiparus,utt)  uzber sāli, nedaudz apslaka ar olīveļļu, liek  cepeškrāsnī 175 grādu  temperatūrā cepties, kamēr baklažāni paliek pavisam mīksti (apm. 30 min, vai ilgāk).Baklažāniem mīkstumu izņem ar karoti, traukā pievieno klāt čillī, ķiplokus, piespiež citrona sulu, pielej nedaudz eļļu un pieber saulespuķu sēkliņas. Visu sablenderē līdz iegust viendabīgu masu - baklažānu pastēti, ko ziež uz maizītes, un ēd tāpat kā jebkuru citu pastēti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...