svētdiena, 2013. gada 7. aprīlis

Burkānu kūka

Sastāvdaļas:  biskvītam - 450 g burkāni; 100 g kviešu milti; 150 g  sasmalcinātas mandeles; 5 olas; 150 g brūnais cukurs; 50 g vīnogu kauliņu eļļa; šķipsniņa malts ingvers, muskatrieksts un kardamons; 1,5 tējkarote cepamais puveris; sviests un milti cepamās formiņas (izmantoju 20 cm diam.) ieziešanai
krēmam - 200 g filadelfijas siers (12%), 60 g pūdercukurs, 60 g skābs krējums, puscitrona sula
dekorēšanai - 50 g mandeļu skaidiņas, nedaudz kakao 



     Mandelēm noņem miziņu (aplej mandeles ar karstu ūdeni un tad nomizo) un sablenderē, burkānus  sarīvē uz smalkās rīves.  Olas kārtīgi saputo ar cukuru, pievieno eļļu. Tad sasmalcinātās mandeles. Citā trauka samaisa miltus (te ļoti labi var lietot pilngraudu miltus) ar garšvielām un cepamo pulveri,  tad samaisa kopā sausās un slapjās sastāvdaļas.  Pēdējos rūpīgi iemaisa burkānus.
     Cepamo formiņu ieziež ar sviestu un apbārsta ar miltiem tajā lej mīklu un virspusi  izlīdzina.  Cep 170 g sakarsētā cepeškrāsnī apmēram stundu, gatavību pārbauda ar kociņu. Atdzesē un pārgriež uz pusēm, tā, lai kūkai būtu divas kārtas.
     Visas krēma sastāvdaļas sakuļ ar mikseri, pusi no krēma smērē uz apakšējā biskvīta, tad pa virsu liek otru bi kārtu un uzsmērē atlikušo krēmu. Virspusi caur sietiņu apber ar kakao pulveri. Mandeļu skaidiņas apbrauzdē uz pannas pāris minūtes un izdekorē ar tām kūkas virspusi. Kūku liek uz pāris stundām ledusskapī, lai savelkas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...