otrdiena, 2013. gada 23. aprīlis

Dārzeņu un šampinjonu krēmzupa

Sastāvdaļas: 500 g ķirbju biezenis; 2 seleriju kāti; 1 puravs; 150 - 200 g burkāni; 100 g kartupeļi; 300 g šampinjoni; 100 ml saldais krējums (10%);  2 ķiploka daiviņas; sāls ; melnie pipari; olīveļļa


   Sākotnējā iecere bija gatavot ķirbju un šampinjonu zupu, diemžēl ķirbju biezeņa krājumi man jau sarukuši. Papildus ķirbim pievienoju arī burkānus un kartupeļus.
 Pagatavošana:  sēnes apcep kopā ar ķiploku un puravu, tad pievieno burkānus un seleriju un vēl pacepina. Pielej  ūdeni (vai buljonu) un liek katliņā kartupeļus un pašās beigās ķirbju biezeni. Ja izmanto ķirbi, tad, to liek reizē ar kartupeļiem. Vāra kamēr dārzeņi mīksti un tad sablenderē. Ber klāt garšvielas un pielej saldo krējumu, samaisa un vēlreiz uzvāra.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...