piektdiena, 2013. gada 18. oktobris

Ābolu kēkss ar medu

Sastāvdaļas: 215 g milti;  2 olas; 100 g cukurs; 70 g medus;  2 lieli āboli (nomizoti apm. 300 g); 120 g neitrālas garšas eļļa; 150 - 200 g valrieksti (vai mandeles, vai pekanriekti; lazdu rieksti);  viena citrona miziņa;  2 ēdamkarotes citrona sula +2 ēdamkarotes ūdens; šķipsniņa sāls;  1,5 tējkarote cepamais pulveris




Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, riekstus sasmalcina - ne ar blenderi, bet sasmalcina ar nazi.
Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri apm. 3 - 5 minūtes līdz baltām putām, tad pievieno eļļu un atkal sakuļ, pēc tam medu - vēlreiz  sakuļ. Pievieno rīvētu citrona miziņu un   pa daļām iemaisa miltu maisījumu (milti + cepamais pulveris + sāls) un citrona sulu. Pašās beigās ar karoti iemaisa riekstus un ābolus, es pievienoju arī rozīnes.
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā, cep apmēram stundu 180 grādos.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...