piektdiena, 2020. gada 11. septembris

Biezpiena cepumi

 Sastāvdaļas: 300 g 9% biezpiens; 100 g sviests; 250 g kviešu milti; 120 g cukurs; 10 g vaniļas cukurs; 1 tējk cepamais pulveris; šķipsniņa sāls


Biezpienu saberž ar sviestu, var ar blenderi, var ar dakšiņu viendabīgā masā. Sviestam jābūt ļoti mīkstam, vismaz stundu iepriekš vajag izņemt no ledusskapja.  Piemaisa ēdamkaroti cukura un šķipsniņu sāls. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un pa daļām iemaisa biezpienā, sākumā maisa ar dakšiņu vai lāpstiņu, vēlāk  ar rokām. Samīca viendabīgu mīklu, mīklai nav jālīp pie rokām, ja gadījumā ir par slapju, iespējams vajag vēl piebērt nedaudz miltus, ja par sausu, tad var pievienot  sviestu vai olas dzeltenumu vai visu olu. Samīca bumbā un sadala 2 daļās,  no šī daudzuma tas būs apm. 340 g. Ietin plēvē liek ledusskapī uz 30 min  līdz 1 stundai.


Atlikušo cukuru sajauc kopā ar vaniļas cukuru, arī sadala 2 daļās.  No mīklas ar rokām izveido taisnstūri, bagātīgi apber ar cukuru un ar mīklas rulli piespiežot izrullē formu nedaudz lielāku, mīklu pārliek uz otru pusi arī apber ar cukuru un pierullē klāt. 



Tā darbojas kamēr izlietots viss cukurs un mīkla izrullēta pietiekoši, apm. 3 mm biezumā. No sānu malām mīlu uzloka līdz vidum un tad pārloka uz pusēm. Iznāk četras kārtas.


Ar asu nazi sagriež šķēlītes apmēram 5 -10 mm biezumā.  Uzber uz darba virsmas  nedaudz miltus un katru cepumiņu pirms likšanas uz cepamās plāts no abām pusēm apviļā miltos - ieliek vienu pusi, tad apgriež uz otru.



Cep 180 grādos 20 - 25 minūtes.  Te jāskatās pēc gatavības, cepumiņiem jābūt smuki brūniem iespējams, ka vajadzēs nedaudz mazāk vai vairāk laika. 


Recepte no Youtube kanāl Кулинарим с Таней.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...