sestdiena, 2010. gada 18. septembris

Rudzu miltu cepumi ar augļiem

Vajadzēs: 130 g rudzu milti; 70 g kviešu milti; 100 g sviests; 40 g brūnais cukurniedru cukurs; 60 g parastais cukurs; 2 olas;1 ēdamkarote skāba krējuma; 1 tējkarote cepamā pulvera; pavisam drusciņ sāls; žāvētas aprikozes; rozīnes; 100 g mandeles.
Mandeles aplej ar karstu ūdeni un nomizo, pēctam sadrupina. Aprikozes un rozīnes (daudzums pēc vēlēšanas) izmērcē siltā ūdenī, pēc tam nolej ūdeni un aprikozes sagriež mazākos gabaliņos. Mīkstu sviestu sakuļ ar visu cukuru, iekuļ olas un skābo krējumu. Tad pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno mandeles un žāvētos augļus, kārtīgi samīca visu kopā. Mīklu uz pusstundu ievieto ledusskapī. Cepamo trauku ieziež ar sviestu un vienmērīgi apbārsta ar miltiem. Tad mīklu klāj cepamajā formāun izlīdzina vienmērīgi 1,5 līdz 2 cm biezumā. Cepuma virspusi var vēl ieziest ar sviestu. Cep 175 grādos apmēram 15 - 20 minūtes. Atdzesē un sagriež kvadrātiņos.
Šis ir pirmais mēģinajums pielietot rudzu miltus, ar nolūku padarīt cepumus veselīgākus. Tā uzreiz recepti nekur internetā neatradu, tādēļ improvizēju ap tēmu smilšu cepumi. Rezultāts ir ļoti garšīgs, cepumiņi pazuda ļoti ātri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...