ceturtdiena, 2010. gada 30. septembris

Puķkāpostu un fusilli sacepums

Vajadzēs: 1 puķpāposts; 250 g fussili pasta; 4  burkāni; 3 olas; 250 g saldais krējums (labāk 10%), ~150 g  siers; sāls, pipari, ķiploku pulveris, nedaudz muskatrieksts, rozmarīns; zaļumi
Verdošā sālsūdenī katlā liek mazgātus rozītēs sadalītus puķkāpostus un pēc brīža makaronus. Visu pavāra minūtes 5, kamēr vēl nav pilnībā gatavs. Sarīvē nomizotus burkānus, olas sakuļ kopā ar saldo krējumu un pieber garšvielas. Cepamajā traukā vai arī katliņā ar vāku, kuru var likt cepeškrāsnī, liek rīvētos burkānus un pavārītos puķkāpostus un makaronus. Nedaudz (apm. puskrūzīti) pielej klāt ūdeni, kurā viss vārījās un pārlej ar krējuma olu maisījumu.  Pieber klāt zaļumus (dilles un baziliku) un visu kārtīgi izmaisa. Uzliek vāku un liek cepeškrāsnī cepties. Cep 200 grādos apmēram 25 - 30 minūtes , 5 minūtes pirms cepšanas beigām pārber  ar rīvētu sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...