ceturtdiena, 2010. gada 16. septembris

Omlete ar spinātiem un tofu

Sastāvdaļas: 2 olas, 200 g spināti, 4 šķēlītes tofu, sojas mērce, olīveļļa, sāls, pipari, ingvers

Tofu šķēlītes ieliek lēzenā šķīvī un pārlej ar sojas mērci, lai pastāv minūtes 10 - 15.  Spinātus rūpīgi nomazgā, rupji sagriež un liek uz pannas sakarsētā eļļā cepties. Pannai liek vāku un pasautē spinātus līdz tie samazinās apjomā un kļūst mīksti, pārber ar ingveru.  Tad pa virsu spinātiem pārlej olas (var veselas vai sakultas ar pienu vai krējumu), nedaudz sāla un sapiparo. Cep uz mērenas uguns, pēc tam visu pārgriež uz otru pusi, pa virsu liek sojas mērcē marinēto tofu. Pannai uzliek vāku, noslēdz uguni un atstāj uz 4 - 5 minūtēm.
Ēdiens ir ļoti diētisks, jo eļļu vajag pavisam pavisam maz un labi der gan vakariņās gan brokastīs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...