otrdiena, 2010. gada 14. decembris

Pica, kādu cep Mūsu Mājās

Rauga mīkla, tomātu mērce; gaļa, paprika, sīpoli; tomāti; marinēti gurķi; konservēti ananāsi; šampinjoni, olīvas s..... utt. viss kas garšo; rīvēts  siers (jebkāds, kas garšo); mocarella; zilais  siers .... utt.;  rozmarīns; timians; baziliks; majorāns.... 

       Vispirms sagatavo visu, ko plānots likt uz picas. Sagriež gaļu, dārzeņus, ananāsus un olīvas. Sarīvē sieru.




    Izmanto pašu gatavoto rauga mīklu.  Ņem pusi no mīklas, apber galda virsmu ar miltiem un mīlu izrullē cepamās plāts lielumā. Var mīklu veltnēt jau uzreiz uz  cepamā papīra. Ieklāj izveltnēto mīklu uz pannas uz cepamā papīra vai arī pannā, kura ieziesta ar sviestu.  Mīklu pārsmērē  plānā kārtiņā ar  tomātu mērci, pārber ar garšvielām - tas var būt maisījums picai vai kādas citas garšvielas. Bet nepārspīlē, jo visi produkti, ko liek virsū jau ir ar garšām  Tomātu mērci arī izmantojam pašu gatavoto.
    Tad kārtām liek visus produktus, ko iecerēts - sīpolus, gaļu, marinētos gurķus, ananāsus, papriku, tomātus ..... visu, kas garšo.

Bagātīgi pārber ar sarīvētu sieru. Var likt dažādus sierus.



     Cep cepeškrāsnī 210 - 225 grādos 20 - 25 minūtes. Mīkla malās būs kļuvusi brūna.



      Es ļoti labi zinu, ka mēs  patiesībā necepam picas, bet gan sāļos plāceņus vai  pīrāgus. Bet man neviens nav aizliedzis saukt to par picu.:)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...