sestdiena, 2010. gada 25. decembris

Mandeļu trifeles

Vajadzēs: 150g rūgtā šokolāde, 40g sviests, 50g pūdercukura, 40g kakao, 50g saldais krējums; 50 g mandeles; 1 olas dzeltenums;  40g kakao konfekšu apvārtīšanai

Šokolādi ļoti lēni izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu un krējumu, maisot pieber cukuru, kakao un nomizotas un sasmalcinātas mandeles. Visu maisot karsē  apmēram 3 min. Noņem no uguns  un iemaisa olas dzeltenumu. Tad ieliek ledusskapī uz stundu. 
Pēc tam  ar karoti ņem pa piciņai un ar rokām veido nelielas lodītes, kuras apvārta kakao. Lai vienmērīgi apvārtītu kakao dara tā - bļodiņā ieber nedaudz kakao, tad tajā ieliek dažas konfektes  (3 -5) un apvārta tās bez roku palīdzības, tikai vienmērīgi rinķojot bļodiņu. Konfektes ieliek ledusskapī sacietēt.  


Konfektes uzglabat var apmēram desmit dienas ledusskapī noslēgtā traukā. 
No šī daudzuma sanāk apmeram 40 konfektes. Konfektes ir tumši brūnas, rūgtenas kā īstas trifeles, ļoti garšīgas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...