ceturtdiena, 2010. gada 23. decembris

Augļu un riekstu konfektes

Sastāvdaļas: 250 g melnās plūmes; 250 g žāvētas aprikozes; 50 g kaltētas dzērvenes; 200 g valrieksti; 50 g medus; 45 g citronu sula;   apm. 300 g  melnā šokolāde


 Nomazgā riekstus un žāvētos augļus. Sasmalcina. Var to darīt ar nazi, bet vienkāršāk būs ar gaļas maļamo mašīnu ar lielākajiem caurumiņiem. Konfektēs var likt jebkādus žāvētos augļus un jebkādus riekstus, kuri garšo. Visu saber vienā bļodā un pievieno medu. Klāt lej kādu skābenu sīrupu (piem.cidoniju sīrupu) vai citronu sulu. To dara pakāpeniski visu maisot, jo, iespējams, nemaz 50 g nebūs vajadzīgi, jo augļi paši par sevi jau ir mitri.  Labāks ir nedaudz biezāks konfektes pildījums.


Kārtīgi samaisa līdz izveidojas viendabīga masa un tad ar rokām veido mazas bumbiņas. 


Ūdens peldē izkausē melno šokolādi.  Bumbiņas izmērcē šokolādē un katru liek uz atsevišķas papīra formiņas vai uz sķīvja. Kad konfektes gatavas, tās liek ledusskapī un ļau sacietēt. Konfekšu garša ir līdzīga Serenādēm. 


Melnās šokolādes vietā var ņemt balto šokolādi. Gatavas konfektes var dekorēt ar baltās šokolādes skaidiņām vai sasmalcinātiem riekstiem.
Pēc tam konfektes var uzglabāt ledusskapī slēgtā traukā apmēram nedēļu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...