svētdiena, 2010. gada 19. decembris

Pavisam vienkārša maizīte

Sastāvdaļas: 2 glāzes kviešu milti; 2 glāzes rudzu milti; 25 grami raugs; 1,5 tējkarote sāls

Lielā bļodā sajauc miltus, pieber klāt sāli. Siltā ūdenī izkausē raugu. Miltiem, pakāpeniski maisot, lej klāt ūdeni. Visu nelej uzreiz, jo iespējams ūdeni vajadzēs nedaudz mazāk vai arī nedaudz vairak. Mīklai jābūt diezgan biezai, bet tādai, ko var samaisīt ar karoti.



 Bļodu apklāj ar pārtikas plēvi vai dvielīti un noliek mīklu uzrūgt 18 stundas.


Nākošajā dienā mīklu ar karoti vai lāpstiņu noņem no bļodas malām un izgāž  uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ieziesta ar sviestu un nedaudz apbērta ar miltiem. Piedod maizītei vēlamo formu, apber nedaudz ar miltiem,  apklāj ar dvielīti un atļauj mīklai vel nostāvēties kādas divas stundas.


Pēc tam liek cepeškrāsnī uz 220 - 230 grādiem 25 - 30 minūtes. Kad virspusīte ir apbrūnējusi un iedurot kociņu, tas iznāk  arā sauss, tad maizīte ir gatava.



Nākošo reizi, kad cepšu maizi pēc šīs receptes, mīklu dalīšu uz pusēm diviem kukulīšiem. Garša maizei ir ļoti laba un ir iespējams eksperimentēt ar dažādu veidu miltiem, tapat var likt arī klat rozmarīnu, olīvas vai kaltētus tomātus. Var cept arī ar kanēli, kardamonu, krustnagliņām un klāt pievienot rozīnes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...