svētdiena, 2010. gada 5. decembris

Piparkūku glazūra


1 olas baltums; 1 glāze pūdercukurs; daži pilieni citronu sula


Visu kopā puto apmēram 10 minūtes. Ja puto ar putojamo slotiņu, tad būs jāputo, iespējams, ilgāk. Glazūrai jābūt  koši baltai un pabiezai.  Tad gatavu glazūru ar karoti iepilda konditorijas maisiņā un izmanto pašu tievāko uzgali. Zīmē uz piparkūkām visu ko vēlas!  Ja glazūra sāk cietēt, tai pievieno vēl dažus pilienu citronu sulu un saputo.

Glazūru var iekrāsot ar biešu vai burkānu sulu, brūnu krāsu iegūst pievienojot kakao.
Ja piparkūkas dekorē ar glazūru, tad pirms cepšanas tās ar olu nepārsmērē.
Piparkūkas var dekorēt arī ar ar magoņu sēkliņām,kokosskaidiņām; veselām vai sasmalcinātām mandelēm; saulespuķu vai sezama sēkliņām. Tādā gadījumā, pirms dekorēšanas, cepumu pārsmērē ar sakultu olu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...