svētdiena, 2011. gada 1. maijs

Auzu pārslu cepumi ar šokolādi

Sastāvdaļas: 150 g sviests; 2 olas; 40 g Dansuker vaniļas cukurs; 40 g cukurniedru cukurs; 140 g brūnais cukurs (vai 220 g brūnais cukurs un 2 tējkarotes vaniļas esence); 220 g milti; 160 g auzu pārslas; 10 g cepamais pulveris; 2 g sāls; 80 g melnā šokolāde; 80 g rozīnes


Sviestu istabas temperatūrā ar mikseri sakuļ kopā ar cukuru. Pievieno olas un vaniļas esenci. Citā traukā samaisa kopā miltus ar cepamo pulveri un sāli. Tad miltu maisījumu pievieno sviesta cukura masai un kartīgi samaisa. Pieliek auzu pārslas. Mīklu sadala uz pusēm , vienai daļai pievieno sasmalcinātu šokolādi vai šokolādes cipšus, otrai - rozīnes.  Ja plānots cept tikai viena veida cepumus, tad attiecīgi uz pusi palielina vai nu āokolādes vaa rozīņu daudzumu. Es visai mīklai pievienoju 100 g sasmalcinātu melno šokolādi un rozīņu vietā -  60 g izmērcētas lkaltētas dzērvenes.
Mīklu ievieto uz  pusstundu ledusskapī. Tad ar tējkaroti liek cepumu piciņas uz pannas un nedaudz pielīdzina. Jāņem vērā, ka cepot cepumi apjomā palielināsies, tādēļ piciņas neliek ļoti cieši t vienu pie otras.
Cep 175 g sakarsētā cepeškrāsnī 12 līdz 15 minūtes. Silti cepumi ir ļoti trausli, tādēļ labāk tos pilnībā atdzesēt un tad ņemt nost no cepešplāts.
Recepte no oxana-sh.livejournal.com



3 komentāri:

  1. g cukurniedru cukurs; 140 g brūnais cukurs (vai 220 g brūnais cukurs un 2 tējkarotes vaniļas esence)---> tas nozīmē, ka man nevajag 40 gr niedri cukuru, bet to, kas ir iekavas, ja nav pieejams šis niedru cukurs? Un kā ir 2 tejkarotes ar esenci nav trakoti par daudz, vai arī tieši laikā?

    AtbildētDzēst
  2. Orģinālajā receptē ir pat 3 tējkarotes vaniļas esence (dabīga), jā man tas šķiet daudz. Tikai man grūti spriest kā tas mainīs garšu, jo es neizmantoju esenci nekad, lietoju Dansukker vaniļas cukuru vai vaniļas pāksti. Domāju, ka mierīgi vari likt esenci pusotru tējkaroti.
    Par cukuru - kopējais cukura daudzums ir 220 grami.

    AtbildētDzēst
  3. Iepriekšējo komentāru rakstīju es - Laine. Šobrīd google neatļauj man nezin kāpēc komentēt kā reģistrētam lietotājam.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...