piektdiena, 2011. gada 6. maijs

Sautēti dārzeņi

Sastāvdaļas: 2 burkāni; 2 baklažāni; 2 cukīnī; 2 paprikas; 1 čillī pipars; 400 g tomāti savā sulā; baziliks; jūras sāls; melnie pipari; asofetida; mocarella siers; nedaudz olīveļļa


Sakarsētā eļļā katliņā liek nomizotus un gabaliņos sagrieztus burkānus, cukīnī; papriku un baklažānus. Visu maisot sautē. Čillī piparu pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas, tad sasmalcina. Liek pie katlā  pārējiem dārzeņiem. Pievieno baziliku (ziemā izmantoju sasaldēto), sautē visu minūtes 10. Dārzeņiem būtu jaizdala sula, bet ja šķiet, ka ir par sausu, tad var pavisam nedaudz pieliet ūdeni, bet labāk jau ne. Tad liek klāt tomātus ar visu sulu un pārējās garšvielas. Sautē apmēram 20 -30 minūtes līdz gatavs.
    Porciju pasniedz ar krējumu vai mocarelas sieru. Šādu sautētu dārzeņu versijas ir miljons un viena, sautējums katru reizi būs citāds - viss atkarīgs no tā kas ir ledusskapī, kādas ir garšvielas un cik lielos gabalos dārzeņi sagriezti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...