pirmdiena, 2011. gada 26. decembris

Sālī cepts lasis

Sastāvdaļas: 1,5 kg laša gabals (puse no visas zivs); 3 kg sāls; garšaugi un garšvielas


Cepamās plāts apakšā izber un izlīdzina 1 kg sāli. Tad liek lasi  ar visu ādu, pa vidu lasim var salikt garšaugus un gašvielas - rozmarīnu, timiānu, piparus, izlikt citronu sķēlītes vai sagrieztus sīpolus vai fenheli. Jebko, kas garšo un liekās, ka labi sader ar zivi, bet tikpat labi var nelikt vispār neko. Sālīt zivs iekšpusi gan nevajag.  Lasim pa virsu uzber 2 kg sāli un izlīdzina tā, lai viss būtu apbērts. Liek cepties cepeškrāsnī 180 - 200 grādos vienu stundu.  Pec stundas ņem ārā, uzmanīgi noņem nost sāls kārtu (sāls būs sacietējusi) un zivi pārliek citā traukā. Gatavam lasim viegli būs noņemt arī ādu.  Ja zivs ir lielākā, tad sāli vajadzēs vairāk un arī cepšanas laiks būs ilgāks. Garšo ļoti labi un zivs  nav par sāļu it nemaz. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...