pirmdiena, 2012. gada 27. augusts

Gaileņu biezzupa


Sastāvdaļas: apm.3 burkāni; 4 - 5 nelieli kartupeļi; 2 sīpoli; apm. 500 g gailenes; sāls; melnie pipari; ķiploki; 100 g kausētais siers; 200 g saldais krējums (35%); zaļumi; nedaudz olīveļļa



 
   Gailenes nomazgā un sasmalcina, sacep olīveļļā ar garšvielām. Katliņā verdošā ūdenī liek veselus sīpolus, pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus, garšvielas, var liekt arī kādu buljona kubiņu (ja tādu lieto) vai kādu garšvielu maisījumu. Vēlāk pievieno arī kādu trešo vai ceturto daļu no saceptajām gailenēm. Kad dārzeņi  gatavi, visu  sablenderē. Pievieno saldo krējumu, kausēto sieru un maisot uzkarsē. Beigās pieliek  pārējās sēnes,  zaļumus un vēlreiz uzkarsē. 

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...