Lapas

pirmdiena, 2013. gada 25. novembris

Sicīlijas apelsīnu salāti

Sastāvdaļas: 4 apelsīni; 1 neliels sarkanais sīpols; padsmit olīvas; sāls; melnie pipari; nedaudz laba olīveļļa; svaigi pētersīļi


Apelsīnus nomizo (ar nazi nogriež miziņu tā, lai nepaliek apakšā baltā miza), sagriež sķēlītēs un kārto traukā, pa virsu liek sagrieztu  sīpolu un uz pusēm pārgrieztas melnās olīvas.  Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļīem, pasāla, sapiparo un pārlej pāri ar olīveļļu.
Salāti ir ļoti atsvaidzinoši un viegli, labi esot kopā ar gaļu, par to gan nezināšu teikt.






































svētdiena, 2013. gada 17. novembris

Banānu un biezpiena sacepums

Sastāvdaļas: 1 banāns; 2 olas; 200 g vājpiena biezpiens; 10 g brūnais cukurs; puscitrona miziņa; sviests formiņas ietaukošanai



Olām atdala baltumus  no dzeltenumiem, baltumus saputo stingrās putās. Banānu sablenderē kopā ar olu dzeltenumiem, cukuru (cukuru var likt vairāk, ja gribās saldāk) un biezpienu. Pierīvē citrona miziņu. Tad saputotos baltumus  iecilā biezpiena banānu maisījumā. Liek ietaukotās formiņās un cep cepeškrāsnī 190 grādos 20 - 25 minūtes, kamēr virsiņa brūna.





svētdiena, 2013. gada 10. novembris

Cukīnī un zirņu miltu plācenīši

Sastāvdaļas: 40 g  turku zirņu milti;  1 (apm. 300 - 350 g) cukinī; garšvielas un zaļumi


Cukīnī sarīvē un nospiež lieko šķidrumu (nepārspīlējot), samaisa ar miltiem un garšvielām pēc izvēles - es lieku sāli, piparus un kaltētu baziliku, var likt arī ķiploku. Ja ir, tad arī sasmalcinātus pētersīļus. Ar karoti lieku pankūciņas uz cepamā papīra (izmantoju silikona, tāpēc eļļas nav) un lieku cepties cepeškrāsnī 180 grādos brūnus no abām pusēm - tas būs apm. 10 - 15  minūtes no vienas un 10 no otras puses.
Domāju, ka var cept arī uz pannas un mazas uguns un zem vāka, taču  es pati neesmu tā darījusi.

  

sestdiena, 2013. gada 9. novembris

Svaigēdāju maizītes ar linsēklām

Sastāvdaļas: 200 g linsēklas; 100 g rozīnes; 1 burkāns (apm. 80 g); 1 apelsīna sula (apm. 120 g); pustējkarote kanelis


Ar blenderi vai kafijas dzirnaviņās sasmalcina linsēklas, pievieno rozīnes (vai citus žāvētus augļus), arī sasmalcina. Klāt liek uz smalkās rīves sarīvētu burkānu, kanēli  un pielej apelsīnu sulu. Visu kārtīgi samīca ar rokām, lai mīkla kļūst viendabīga un lipīga.  Ar rokām izlīdzina uz cepamā papīra un liek uz apm. 3 - 4 stundām cepeškrāsnī 40 - 45 grādos ventilācijas režīmā (es cepeškrāsns durtiņas atstāju pavisam nedaudz piepavērtas). Gatavas (izžuvušas) svaigēdāju maizītes sagriež gabaliņos. 


Maizītes var  žāvēt arī  uz radiatora - apklāj ar cepamo papīru un liek virsū maizītes. Šādā veidā es kaltēju ābolus - sagriežu šķēlītēs un lieku uz radiatoriem, diennakts laikā ir gatavi.
Recepte no rawinrussian.com

trešdiena, 2013. gada 23. oktobris

Ķirbju, redīsu un gurķu salāti

Sastāvdaļas: 200 g  ķirbis; 100 g redīsi; 100 g gurķis;  25 g zeltainās  rozīnes; 15 g  sezama sēkliņas, zaļumi, citrona sula; šķipsniņa sāls




Uz rupjās rīves sarīvē dārzeņus, pievieno izmērcētas rozīnes un sezama sēkliņas, piespiež citrona svaiga citrona sulu. Visu samaisa.





piektdiena, 2013. gada 18. oktobris

Ābolu kēkss ar medu

Sastāvdaļas: 215 g milti;  2 olas; 100 g cukurs; 70 g medus;  2 lieli āboli (nomizoti apm. 300 g); 120 g neitrālas garšas eļļa; 150 - 200 g valrieksti (vai mandeles, vai pekanriekti; lazdu rieksti);  viena citrona miziņa;  2 ēdamkarotes citrona sula +2 ēdamkarotes ūdens; šķipsniņa sāls;  1,5 tējkarote cepamais pulveris




Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, riekstus sasmalcina - ne ar blenderi, bet sasmalcina ar nazi.
Olas kārtīgi sakuļ ar mikseri apm. 3 - 5 minūtes līdz baltām putām, tad pievieno eļļu un atkal sakuļ, pēc tam medu - vēlreiz  sakuļ. Pievieno rīvētu citrona miziņu un   pa daļām iemaisa miltu maisījumu (milti + cepamais pulveris + sāls) un citrona sulu. Pašās beigās ar karoti iemaisa riekstus un ābolus, es pievienoju arī rozīnes.
Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā, cep apmēram stundu 180 grādos.







otrdiena, 2013. gada 1. oktobris

Ābolu ievārījums ar degvīnu

Sastāvdaļas: 1.2 kg  nomizoti  āboli; 400 - 700 g cukurs; 100 g degvīns
 

Ābolus nomizo un sagriež daiviņās, ber katlā, pārber ar cukuru, pārlej ar alkoholu, apmiasa un atstāj uz nakti (es turēju apm. 24 stundas) ledusskapī. Nākošajā diena liek vārīties, procesā cenšanas nemaisīt, lai āboli neizsķīst. Vāra uz nelielas uguns, kamēr viss šķidrums praktiski novārījies nost. Es vārīju apmēram 45 minūtes. Karstu lej starilizētās burkās, sanāk tā - ābolus ar karoti izmanīgi pārliek un pa virsu uzlej šķidrumu. No šī daudzuma (es liku apm. 450 g cukuru, man pasaldi āboli) sanāca trīs tādas nelielas burciņas. Ievārījums, kad atdziest ir tāds  želejveidīgs ar caurspīdīgiem āboliem. Vārīšu vēl un Jums arī iesaku.
Recepte no fleur-de-casie.livejournal.com

 

svētdiena, 2013. gada 29. septembris

Pankūkas ar ķirbja biezeni

Sastāvdaļas: 120 g milti (man 20 g rudzu klijas; 50 g pilngraudu kviešu milti; 50 g kukurūzas milti); 200 g piens; 200 g ķirbju biezenis; 2 olas; 1 ēdamkarote brūnais cukurs; šķipsniņa sāls;nedaudz muskatrieksts; 1 tējkarote kanēlis; 1 tējkarote soda; nedaudz eļļa cepšanai.

       Sajaukt visas sausās sastāvdaļas - miltus, garšvielas un sodu, piemaisīt klāt olas, ķirbju biezeni un pakāpeniski maisot, lej klāt, pienu. Pirms cepšanas mīklai atļauj nedaudz pastāvēt, tad iemaisa ēdamkaroti eļļu, samaisa un cep brūnas no abām pusēm. 



piektdiena, 2013. gada 20. septembris

Kokosriekstu miltu cepumi ar šokolādi

Sastāvdaļas: 100 g kokosriekstu milti; 50 g kokosriekstu eļļa; 50 g agaves vai kļavu sīrups; 2 olas; puse vaniļas pāksts; šķipsniņa sāls; 50 - 75 g tumšā šokolāde


No visām sastāvdaļām sajauc mīklu, pašās beigās iemaisa sasmalcinātu šokolādi.  Ar karoti vai rokām liek cepumus uz plāts (jāņem vērā, ka cepumi neizplūst) un liek cepties cepeškrāsnī 175 grādos 12 - 15 minūtes.   No šī daudzuma sanāks apm. 12 cepumi.

Un te joga, labākai dienai.

trešdiena, 2013. gada 11. septembris

Rudzu un griķu miltu sausmaizītes

Sastāvdaļas: 150 g rudzu milti;  150 g griķu milti; 80 g rudzu klijas; 50 g vīnogu kauliņu eļļa; apm. 200 g ūdens; tējkarote sāls



Sajauc kopā miltus, klijas un sāli, tad maisot pievieno eļļu. Pa daļām lej klāt ūdeni un izmīca mīklu, ūdens daudzums var būt gan nedaudz vairāk, gan arī mazāk, no miltiem atkarīgs. Jāskatās, lai mīkla nav arī par šķidru, jo gatavu izrullē  (aptv. 0.5 cm) biezumā un izklāj uz cepamās plāts. Es šādos gadījumos rullēju mīklu uz silikona cepamās loksnes, plāceni sadursta ar dakšiņu un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 30 - 35 minūtes.
Atdzisušu salauž gabaliņos, var, protams, jau pirms cepšanas sagriezt, tad būs skaistāk. Sausmaizītes var gatavot pēc šīs receptes pievienojot dažādas garšvielas un/vai sēkliņas, kā arī saldo variantu ar kokosu un vaniļu. 

svētdiena, 2013. gada 8. septembris

Auzu kēksiņi ar Piena Spēku

Sastāvdaļas: 150 g auzu pārslas; 200 g šokolādes piena spēks; 200 g vājpiena biezpiens; 2 olas; 100 g žāvēti augļi (man - 40 g žāvētas aprikozes; 60 g žāvētas dzērvenes); 1 persiks 


Auzu pārslas aplej ar piena spēku, apmaisa un noliek lai piebriest. Tad liek klāt visas pārējās sastāvdaļas, kārtīgi izmaisa un pašās beigās iemaisa gabaliņos sagrieztu persiku. Ar karoti liek silikona formiņās (to ietaukot nav nepieciešams). Cep 160 grādos apm. 40 minūtes. 


Kcal skaits 100 gramos - 179, olbaltumvielas - 12,1 g; ogļhidrāti - 24,5 g; tauki - 3,4 g.
Principā keksiņi garšo kā auzu pārslu sacepums, piemēram šis, tik šis būs veselīgāks, jo nav papildus pievienots cukurs. Derēs steidzīgajiem rītiem un līdzi ņemšanai uz darbu otrajām brokastīm.




svētdiena, 2013. gada 25. augusts

Rupjmaize ar dārzeņiem

Sastāvdaļas 1 porcijai: 1 rupjmaizes sķēle, 1/2 avokado; 1 tomāts, 1/2 paprika; apm. 50 g- 70g  kūstošs siers (man 10 % siers, ideāli der mocarella), svaigs baziliks, balzamiko mērce


Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, sieru vai nu sarīvē vai sagriež, saplucina baziliku un visu samaisa kopā.  Maizīti liek uz cepamās plāts (pirms tam var apgrauzdēt tosterī) un pa virsu liek kaudzi ar dārzeņiem un sieru. Cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz 10 minūtēm, kamēr siers kārtīgi pakusis.  Protams, ka te dārzeņu ir ļoti daudz un pietiktu arī trīs maizītēm, taču tas tad, ja nav sezona un ne pārak garšo. Gatavu  maizi uzmanīgi pārceļ uz sķīvja un pasniedz kopā ar balzamiko mērci.



piektdiena, 2013. gada 16. augusts

Aprikožu tarte

Sastāvdaļas: 230 g milti; 125 g auksts sviests; apm. 40 g cukurs; šķipsniņa sāls; dažas ēdamkarotes auksts ūdens; pildījumam - apm. 14 aprikozes; 50 g sviests; 100 g brūnais cukurs



 
   Miltus sajauc ar cukuru un sāli, klāt pierīvē aukstu sviestu un mīklu saberž kopā (var to darīt arī blenderī).  Pa karotei lej klāt aukstu ūdeni un ātri samīca mīklu bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī. Ideāli, ja mīkla pagatavota iepriekšējā dienā, ja tā nesanāk, tad mīklu patur ledusskapī vismaz pusstundu - kamēr gatavo pildījumu.
    Aprikozes pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, un tad maisot izkausē cukuru (mana pieredze - lai izkausētu brūno cukuru vajag ilgāku laiku un augstāku temperatūru). Karsto maisījumu ielej cepamajā traukā  un  izlīdzina pa visu formiņu, arī formas maliņas ieziež ar sviestu.   Aprikožu pusītes liek cieši vienu pie otras ar griezuma vietu uz augšu (man ir nepareizi:))
    Mīklu izrullē nedaudz lielāku kā formiņas izmērs un klāj aprikozēm pa virsu, maliņas ieloka uz leju tā, lai aprikozes nebūtu redzamas.
    Kūku cep cepeškrāsnī 190 grādos apm. 40 minūtes.  Gatavu izņem no cepeškrāsns, padzesē apm. minūtes 10. Tad pa virsu liek lielu sķīvi (iesaku pirms tam ar nazi pārbaudīt, vai kūka nav pielipusi pie maliņām)  un uzmanīgi (karsts! ) apgāž  formiņu otrādi, tā lai kūka ir uz sķīvja  un  formiņu uzmanīgi noņem (arī karsts!).
    Kūku var ēst tūlīt- karstu, garšīgi ir arī atdzisusi.  Cik lasīju receptēs, karsta labi ir ar plombīra saldējumu vai arī putukrējumu, nezinu, man neprasījās. Kūka ļoti garšos tiem, kuriem garšo aprikožu ievārījums.

ceturtdiena, 2013. gada 8. augusts

Rupjmaize ar cukīnī un sieru

Sastāvdaļas vienai porcijai: 1 rupjmaizes šķēle; 1/2 cukinī (apm. 150 g); 1 mazs sīpols; 40 g kūstošs siers (man 10% siers); cirtonpipari

 

Cukīnī sarīvē uz rupjās rīves un ieliek sietiņā, lai notek liekais šķidrums. Sīpolu sagriež rinķīšos (ja parastais baltais, tad man prasās nedaudz apcept olīveļā uz pannas). Sieru arī sarīvē. Visu sajauc bļodā kopā un pievieno garšvielas - sāli es vairs nelieku, jo siers ir sāļš, tikai citronpiparus.
Maizīti apgrauzdē tosterī, tad liek uz cepamās plāts pa virsu  dārzeņus ar sieru un visu cep cepeškrāsnī 180 grādos pāris minūtes, apmēram 10.
 
Manā blogā ir iezagusies milzīga pauze, labi apzinos kāpēc slinkums - vasara ir notikumu pilna, par to arī gribētos pastāstīt kaut kad, nu vismaz  vajadzētu. Ēdieni ir kļuvuši pavisam vienkkārši, jo pērku visu tirgū un gatavoju maz - dārzeņus tik vien kā nedaudz apcepu uz pannas un maisu kopā. nu nekāda tāda recepte nesanāk, variāciju ir milzums. Tas pats ar saldajiem - to šobrīd vienkārši nav manā virtuvē - ir tikai ogas, ogas un vēlreiz ogas.
 
 
 
 

sestdiena, 2013. gada 29. jūnijs

Biezpiena klimpas ar rīsu miltiem

Sastāvdaļas: 200 g vājpiena biezpiens; 1 ola; 50 g rīsu milti; 1,5 ēdamkarotes cukurs; vaniļa, maza šķipsniņa sāls


 Biezpienu saspaida ar dakšiņu (vai izberž caur sietu , vai sablenderē) un samaisa ar olu, rīsu miltiem (droši ka var lietot arī kviešu ,  auzu, u.c.), cukuru, vaniļu un šķipsniņu sāls. Ar rokām veido bumbiņas, ko liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Gatavas ēd ar svaigām ogām, sablenderētām,  cukuru un krējumu, vai ar ievārījumu, vai vaniļas mērci, vai sviestu...... kā vēlās. 




Labu apetīti!








trešdiena, 2013. gada 26. jūnijs

Zabaione krēms

Sastāvdaļas: 4 - 5 olu dzeltenumi (80 g) (iesaku lietot lauku olas) ; 100 g cukurs; 140 g Marsalas vīns

 
Saldo pagatavo tā, kā šajā video - saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tad bļodu liek karsta ūdens peldē, pa daļām lej klāt vīnu un puto ar mikseri apm. 10 - 15 minūtes līdz krēms sabiezē līdz krējuma konsistencei.  Liek ledusskapī atdzesēt.
 
 
 
 
Var pasniegt kā siltu, tā atdzesētu ar ogām,  augļiem vai cepumiem.   Zabaione krēmu izmanto lai pagatavotu tiramisū.  Mani iespaidi - man par saldu, treknu un alkoholizētu, bērniem nedot. Uz svētkiem un ar ogām dažreiz var, ar cepumiem, nu nezinu. Marsalas vīna vietā var izmantot kādu citu saldu un stiprinātu vīnu.

 
 


ceturtdiena, 2013. gada 20. jūnijs

Risoto ar zaļajiem zirnīšiem un piparmētrām

Sastāvdaļas: 250 g arborio rīsi; 300 g saldēti zaļie zirnīši; 1 liels sīpols; apm. 1 l dārzeņu buljons; apm. 120 g baltvīns; pāris svaigas piparmētras zariņi; apm. 50 - 60 g rīvēts parmezāna siers; 25 g sviests ; nedauz olīveļļa cepšanai



Katliņā vai dziļā pannā olīveļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno rīsus un apmaisa. Lej klāt vīnu, samaisa un pavāra, kamēr vīns izvārās.  Tad pa daļām  lej klāt buljonu un uz nelielas uguns maisot vāra, kamēr viss uzsūcas. Dažas minūtes pirms vārīšanās beigām (apm. 20 - 25 min, rīsi gandrīz gatavi) pievieno saldētos zirnīšus un sasmalcinatās piparmētras.  Pēc kosistences jāskatās vai nevajag vēl buljonu, risoto nedrīkst būt  biezs un arī pārāk škidrs nē (jābūt  tā kā... biezputra apm., tādam vijīgam) Tad iemaisa sarīvētu sieru un sviesta gabaliņus. Uzliek katliņam vāku, noņem no uguns un atstāj uz pāris minūtēm.

Porciju liek sķīvī, pa virsu liek mazu gabaliņu sviesta un pavisam nedaudz pārkaisa ar parmezāna sieru. Risoto var dekorēt ar rukolas salātiem vai citiem zaļumiem.
Recepte no edimdoma.ru



pirmdiena, 2013. gada 17. jūnijs

Pasta ar sparģeļiem

Sastāvdaļas: 160 - 200 g pilngraudu makaroni; apm. 300 g sparģeļi; 200 g saldais krējums (man kafijas krējums 5,5%); 50 - 60 g parmezāna siers;   drupināti kaltēti ķiploki vai 1 -2  svaiga ķiploka daiviņas


Sparģeļus nomazgā un nogriež kātu cieto daļu,  tos liek verdošā ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Uzkarsē, bet nevāra saldo krējumu kopā ar ķiplokiem. Pagatavo mērci - kārtīgi sablenderē sparģeļu kātus, saldo krējumu ar ķiplokiem un sieru. Sāli nevajag, jo parmezāns ir  pietiekoši sāļš. Gatavu mērci lej atpakaļ katliņā un liek uz maza karstuma, lai neatdziest.
 Paralēli pagatavo pastu, lindasvirtuve.lv iesaka tagliatelle,  es gatavoju pilngraudu penne rigate.  Minūti pirms pasta gatava, verdošajā ūdenī ieliek arī sparģeļu maigo augšējo daļu.
Šķīvī liek pastu ( recepte divām porcijām), pārlej mērci un pa virsu liek sparģeļus. Visu var pārkaisīt vēl ar rīvētu parmezānu.

pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Rudzu kliju pankūkas

Sastāvdaļas:  2 olas; 60 g vājpiena biezpiens; 15 g rudzu klijas; sāls un citronpipari; nedaudz olīveļļa cepšanai


 
Samaisa visas sastāvdaļas, pievieno garšvielas un  noliek pastāvēt visu uz minūtēm 15 - 30, lai klijas piebriest. Ar karoti lej mīklu uz sakarsētas pannas. Apcep zeltaini brūnas no abām pusēm.
Var ēst kā ar sāļajām (man viegli apcepti dārzeņi ar sojas mērci, bet tās var būt arī sēnes, zivs)  tā saldajām piedevām - augļiem un ogām.
Recepti izlasīju kaut kur netā, cik saprotu tāda stila pankūciņas  ir topā vienā no šī brīža aktuālajām diētām.
 
 

sestdiena, 2013. gada 11. maijs

Siltie turku zirņu, redīsu un seleriju salāti

Sastāvdaļas: apm. 12 - 15 redīsi;  apm. 5 -7 seleriju kāti; 200 g vārīti turku zirņi; 2 ēdamkarotes olīveļļa; 1,5  ēdamkarote balzamiko etiķis; nedaudz citrona sula; sāls; malti pipari; malts ingvers; zaļumi; sezama sēkliņas 


Redīsus un seleriju kātus nomazgā un sagriež - redīsus četrās daļās, seleriju 1 cm lielos gabaliņos.  Dārzeņus liek cepamajā formiņā, pārlej ar eļļu, samaisa un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes.  Tad pievieno turku zirņus un pacep vēl 5 minūtes.
Atsevišķā traukā samaisa etiķi ar garšvielām, piespiež apm. puscitrona sulu un  samaisa.  Saceptos dārzeņu pārlej ar mērci, parkaisa ar zaļumiem un sezama sēkliņām. Pasniedz.
Ja godīgi - biedēja mani ceptie redīsi, bet nē, garšo labi, noteikti atkārtošu vēl.
Recepte ar manām izmainām no cook-inspire.livejournal.com

piektdiena, 2013. gada 10. maijs

Griķu miltu un biezpiena plācenīši

Sastāvdaļas: 400 g vājpiena biezpiens; 110 g griķu milti (vai sasmalcināti bio griķi) ; 3 olas; 50 g cietais siers; sezama sēkliņas; garšvielas - sāls, asā paprika; sinepju pulveris; malti muskatrieksti



Plācenīši ļoti līdzīgi šiem sāļajiem biezpiena cepumiem. Pagatavošana arī tāda pati - sajauc visas sastāvdaļas, uz smalkās rīves pierīvē sieru. Pievieno izvēlētās garšvielas, veido bumbiņas, ko liek uz ar cepamo papīru izklātas cepamās plāts. Nedaudz saplacina virspusi, pārber ar sēkliņām un liek cepties 175 grādos apm. 25 minūtes.

otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Vēja kūkas vai Vecrīgas

Sastāvdaļas: mīklai - 100 g sviests; 250 ml ūdens; 150 - 200 g milti, 4 olas; šķipsniņa sāls; pūdercukurs kūku pārkaisīšanai;  pildījumam - 200 g vājpiena biezpiens; 200 ml saldais krējums (35%); apm. 100 g filadelfijas siers; pūdercukurs pēc garšas (man 15 g vaniļas cukurs un 40 g pūdercukurs)



 Pagatavo vārīto mīklu - katliņā ielej ūdeni un pieliek gabaliņos sagrieztu sviestu, maisot karsē  kamēr sviests izkusis un ūdens sakarsis. Tad verdošā ūdenī ber miltus un rūpīgi izmaisa ar  karoti.   Ja liek 200 g miltu, tad kūciņu vidus pavisam tukšs nebūs, ja gribās pilnīgi tukšu vidu, tad miltu vajag mazāk - apm. 150 g.



Katliņu noņem no uguns,  liek auksta ūdens peldē un maisot  padzesē.   Olas sakuļ ar dakšiņu atsevišķā traukā un pa daļām kārtīgi iemaisa mīklā līdz izveidojas viendabīga vijīga mīkla.  Šo mīklu izmanto arī eklēriem.
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, papīru var nedaudz samitrināt.  Kūciņas var veidot ar konditorejas maisiņu vai arī vienkārši likt uz plāts ar divām tējkakarotēm.  Kūkas  cep 200 g sakarsētā cepeškŗāsnī 25 - 30 minūtes, kamēr virspuse ir zeltaini brūna, Cepšanas laikā nedrīkst virināt cepeškrāsns durtiņas.
Izceptām kūciņā  iedur nedaudz ar nazi, lai karstais gaiss tiek ārā. Pirms liek pildījumu kūkas pilnībā atdzesē. Ja kūkas plānots plānots pasniegt nākamjā dienā, tādā gadījumā arī pildījunu  gatavo nākamajā dienā. Uz nakti kūkas var ielikt maisiņā, lai nesakalst.


Pildījumam visas sastāvdaļas sakuļ ar mikseri, kūkām nogriež (bet ne līdz galam) "vāciņu"  un  sapilda, gatavas bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
Tā kā mīklai nepievieno cukuru, kūkas var pildīt arī ar sāļu pildījumu - svaigo sieru ar dažādām piedevām.