sestdiena, 2011. gada 6. augusts

Auzu pārslu, ābolu un melleņu sacepums


Sastāvdaļas: 200 g auzu pārslas; 400 g piens (vai puse piens un puse ūdens) 200 g āboli; 150 g mellenes; 50 g brūnais cukurs; 60 g valrieksti; 1 ola; nedaudz sviests; kanēlis; šķipsniņa jūras sāls




    Auzu pārslas ber lielā bļodā, pielej pienu un atstāj uz apm. 30 minūtēm lai uzbriest. Iemaisa klāt viegli sakultu olu, cukuru, kanēli, sāli un sasmalcinatus riekstus.  Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, iemaisa mīklā. Pēdējas liek mellenes vai kādas citas ogas un visu rūpīgi izmaisa.
    Mīklu lej ar sviestu ieziestā cepamajā traukā un liek cepties cepeškrāsnī 190 grādos 30 – 40 minūtes. Var ābolus nemaisīt klāt bet kārtot visu kārtās: auzu pārslas, tad āboli, atkal pārslas, pa virsu āboli un ogas.
    Sātīgs brokastu ēdiens, alternatīva ierastajai auzu putrai un kas svarīgi - ļoti labi garšo arī auksta nākamajā dienā - tatad var ņemt uz darbu pusdienām.
Ideja pašpikota no lindasvirtuve.wordpress.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...