otrdiena, 2016. gada 12. aprīlis

Krējuma kēkss ar žāvētiem augļiem

Sastāvdaļas: 200 g skābs krējums (vai jogurts, vai paniņas vai kefīrs ...); 2 olas; 100 g sviests; 200 g žāvēti augļi; apm. 30 - 40 g stiprs alkohols (augļu mērcēšanai, šo var izlaist vai tik pat labi izmērcēt augļus tējā vai ūdenī); 120 g cukurs; 370 - 400 g milti; šķipsna sāls; pus tējkarote soda; garšvielas pēc izvēles - vaniļa; citrona miziņa, kanēlis u.c.




Žāvētos augļus aplej ar ruma un ūdens maisījumu un noliek izmirkt. Pirms mērcēšanas aprikozes un plūmes sagriež mazākos gabaliņos. Atsevišķā traukā sajauc miltus kopā ar sāli un sodu. Olas saputo kopā ar cukuru, līdz tās kļūst gaišākas un gaisīgas.  Krējumā ierīvē aukstu sviestu un kārtīgi izmaisa, pievieno to  sakultajām olām, izmaisa. Žāvētajiem augļiem nolej lieko šķidrumu, viegli nospiež un iemaisa tos miltos. Tad slapjo masu lej klāt miltiem un kārtīgi ar koka karoti izmaisa. Mīklu pārliek ar cepamo papīru izklātā kēksa formā un liek 180 g sakarsētā cepeškrāsnī cepties. Pēc 10 min. samazina karstumu līdz 160 grādiem un turpina cept apmēram 40 - 45 minūtes. Atdzesē. Kēksu svētku gadījumiem var pārliet ar glazūru un dekorēt ar riekstiem vai vienkārši pārbērt ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...