trešdiena, 2016. gada 13. aprīlis

Zaļo zirnīšu biezzupa

Sastāvdaļas: 1 sīpols; 1 maza ķiploka daiviņa; 400 g saldēti zaļie zirnīši (+ apm. 100 g saldēti spināti); 1 buljona kubiņš (500 g ūdens); ēdamkarote kokoseļļa; 2 - 4  ēdamkarotes citrona sula (vai piparmētras lapiņas); sāls; melnie pipari; tējkarote kumīns; 1 karija lapa; 1/4 tējkarote čīllī; grauzdētas  mandeļu skaidiņas un tomātu pārslas pasniegšanai.




Katliņā kokoseļļā nedaudz apcep kumīnu un karija lapu, pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu un sagrieztu sīpolu. Maisot apcep. Lej klāt karstu buljonu (ja nav, tad ūdeni, tikai tādā gadījumā citas garšvielas vajag nedaudz vairāk) un pievieno zirnīšus. Var likt arī vēl saldētos vai svaigus spinātus. Pieber klāt pārējās garšvielas, piespiež citrona sulu un vāra zupu apm. 15 minūtes. Sablendē, ja nepieciešams, tad vēl pieber garšvielas. Porciju pārber ar grauzdētiem riekstiem, tomātu pārslām vai grauzdiņiem un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...