sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Miežu miltu burkānu maize

Sastāvdaļas: 200 g miežu milti; 200 g kviešu pilngraudu milti; 20 g brūnais cukurs (vai karote medus); 1 tējkarote sāls; 1 tējkarote soda; 1 tējkarote cepamais pulveris; 80 - 100 g rīvēti burkāni; sauja kaltētas dzērvenes; sauja saulespuķu sēkliņas; apm. 350 g paniņas


Samaisa visas sausās sastādaļas, pievieno kaltētās dzērvenes un sēkliņas. Kārtīgi izmaisa. Tad lej paniņas (vai jogurtu un pienu; kefīru; daļu piena produktu vai aizstāt ar ābolu vai dzērveņu sulu ) un pievieno sarīvētus burkānus. Mīklu samīca, tai nevajadzētu būt sķidrai, tādēļ paniņas iemaisa pakāpeniski.  Veido apaļu kukulīti, liek uz cepamās plāts (apbārsta nedaudz ar miltiem), veido maizītē krustenisku iegriezumu un liek cepties 210 grādos apm. 40 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...