sestdiena, 2012. gada 7. janvāris

Šokolādes un žāvēto augļu pudiņš


Sastāvdaļas: 400 g piens; 3 olas (orginālajā receptē 2 olas un 2 olu dzeltenumi); 30 g brūnais cukurs; 1 tējkarote kukurūzas milti; 2 ēdamkarotes kakao; 40 g melnā šokolāde; 100 g žāvēti augļi (pamatreceptē - tikai melnās plūmes)


Pienu uzkarsē. Olas sajauc ar 1,5 ēdamkarotēm kakao, cukuru un kukurūras miltiem. Iemaisa arī sasmalcinātu šokolādi. Šo visu masu lēnam un maisot lej karstaja pienā. Maisa kamēr šokolāde izkūst. Cepamo veidi ieziež ar sviestu un izklāj ar žāvētajiem augļiem. Pārlej ar karsto piena maisījumu. Veidni liek citā lielakā traukā, ko līdz pusei piepilda ar karstu ūdeni. Cep 170 grādos 30 - 40 minūtes. Gatavu parkaisa ar atlikušo kakao.


Šī ir viena no retajām receptēm, ko gatavoju no Ievas Virtuves, teikšu godīgi, nesanāca, kā bija cerēts. Visvairāk jau izskata ziņā - pudiņš (kā labi var redzēt bildītē) nav vienmērīgi brūns, milti ir apakšā, augšā piens. Ko darīju nepareizi, nezinu? Garša - jā, bija ok, jo pudiņš ir paredzēts liess (netrekns piens, maz cukura .... receptē rakstīts 200 kcal  1 porcija, te būs 4 porcijas. Pati nesaskaitīju.). Ir vēlēšanās uztaisīt vēlreiz, tikai, lai saprastu kā jābūt pareizi.
turpinājums sekos.....


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...