ceturtdiena, 2014. gada 10. jūlijs

Ogu mafini ar klijām

Sastāvdaļas: 315 ml paniņas; 80 ml vīnogu kauliņu eļļa; 1 liela ola; 50 g brūnais cukurs; 1 tējkarote vaniļa; citrona miziņa; 90 g rudzu klijas; 125 g pilngraudu kviešu milti; 1,5 tējkarote cepamais pulveris; 1 tējkarote soda; šķipsna sāls; apm. 300 g ogas (man saldētas avenes un mellenes) un nedaudz brūnais cukurs mafinu pārkaisīšanai


Sajauc atsevišķi šķidrās sastāvdaļas - paniņas, olu, eļļu, vaniļu un/vai sarīvētu citrona miziņu un cukuru. Otrā traukā samaisa klijas ar miltiem, cepamo pulveri,  sodu un sāli. Tad  kārtīgi samaisa abu trauku saturu kopā. Mafinu formiņās (lietoju silikona) liek divas karotes mīklu un pa virsu divas karotes ogas. Cepu ne sezonā, tāpēc ogas no saldētavas, vasarā protams svaigās. Ogām, ja vēlās,  var uzbērt nedaudz cukuru (es nebēru, ogas ir saldas). Pa virsu liek vēl vienu karoti mīklu un pārkaisa virspusīti ar brūno cukuru. Cep mafinus 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī  15 - 20 minūtes, pirms izņem no formiņām ļauj atdzist apm. 10 min.

recepte no http://smittenkitchen.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...