svētdiena, 2013. gada 10. februāris

Necepts šokolādes braunijs un mandeļu piens

Sastāvdaļas: 100 g auzu pārslas; 100 g mandeļu milti; 75 g kakao; 150 - 200 g mandeļu piens; 100 g rozīnes; 1 tējkarote vaniļa (vai puse vaniļas pāksts); 1 tējkarote kanēlis, šķipsniņa kajēnas pipari





Visas sausās sastāvdaļas liek blenderī (mandeļēm iepriekš noņemu miziņu) - sasmalcina un sajauc, tad pamazām pievieno mandeļu pienu tik daudz, lai masa nebūtu šķidra.  Liek traukā (ērtāk ir likt brauniju jau uzreiz porciju trauciņos) ievieto ledusskapī vai saldētavā uz kādu pusstudu.  Griež gabaliņos un ēd ar svaigām ogām.



Mandeļu piens - 150 g mandelēm noņem miziņu un mērcē tīrā ūdenī vismaz sešas stundas (labāk atstāt uz nakti), tad liek blederī, pielej 200 g ūdens un kārtīgi (vismaz 2 minūtes) sablederē, tad pamazām pa porcijām lej klāt pārējo ūdeni, un blenderē. Uz 150 g mandeļu izmanto 1 litru ūdens.  Tad pienu izkāš caur dubulti saliktu marlīti. Ledusskapī slēgtā traukā pienu var uzglabāt pāris dienas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...