pirmdiena, 2010. gada 6. decembris

Ķermeņa sviesta krēma gatavošana

Nepieciešams: 90 g šī sviests; 45 g kakao sviets; 3 ml buriti eļļa; 47 g vīnogu kauliņu eļļa; 4 pilieni burkānu sēklu ekstrakts; 6 pielieni  lavandas ēteriskā eļļa; 5 pilieni laima ēteriskā eļļa; 5 pilieni ylang ylang ēteriskā eļļa


Traukā sasver sviestus, bāzes eļļas un liek ūdens peldē, lai izkūst. Svarīgi ir to darīt uz mazas uguns un kausēt visu lēnām, lai nepārkarsētu sastāvdaļas. Kad viss izkusis, tad pievieno ēteriskās eļļas vai smaržeļļas.

Ēteriskās eļļas pievieno kādus 10 - 15 pilienus pēc savas patikas, bet vienā krēmā nevajadzētu likt vairāk, kā trīs veidu ēteriskās eļļas.  Ar mikseri vai piena putotāju visu puto apmēram  minūti. Tad maisījumu ieliek saldētavā vai dzesē auksta ūdens peldē kādas piecas minūtes.  Tā atkārto putošanas un dzesēšanas darbības tik reizes, kamēr masa iegūst  sviestaina krēma konsistenci. Es putošanu un ievietosanu saldētavā atkārtoju četras  reizes. Tas jādara tādēļ, lai iegūtu krēmīgu,  viendabīgu masu.
No šī daudzuma sanak kādi 200 g ķermeņa sviesta krēma. To sapilda vienā vai vairākos trauciņos. Krēms ir gatavs lietošanai pēc vienas diennakts. Krēms sanāk ļoti taukains un ir lielisks līdzeklis cīņai ar sausu ādu ziemā.

Recepte ir pieejama uzjaucpats.lv

2 komentāri:

  1. cik ilgi var glabāt šo pagatavoto sviestu?

    AtbildētDzēst
  2. Es izlietoju apmēram pusotra mēneša laikā. Ne izskats, ne struktūra nebija mainījusies. Tikai krēms nebija vairs ar tik izteiktu smaržu kā sākumā. Pieņemu ka izgarojušas ēteriskās eļļas.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...