piektdiena, 2012. gada 30. marts

Auzu - ābolu mafini ar valriekstiem

Sastāvdaļas: 225 g auzu milti vai samaltas auzu pārslas; 1 tējkarote cepamais pulveris; naža gals soda; vaniļa; 300 g mazos gabaliņos sagriezti āboli; 1 tējkarote kanēlis; 1 ola un 1 olas baltums; 80 g paniņas vai jogurts; 20 g vīnogu kauliņu eļļa;  apm 70 g medus


Auzu pārslas sasmalcina (vai nu ar blenderi vai kafijas dzirnaviņām, vai gaļas maļamo mašīnu vai arī lieto auzu miltus). Miltiem pievieno pārējās sausās sastāvdaļas - sodu, cepamo pulveri.
Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, pārslaka ar citronu sulu, lai nesabrūnē, es vēl pievienoju tējkaroti kanēli.  Jogurtu samaisa ar eļļu,  pievieno medu un  olas, viegli sakuļ, pievieno tējkaroti vaniļu. Tad  slapjo masu pievieno miltiem, izmaisa, pieliek ābolus un vēlreiz izmaisa.
Gatavo mīklu liek mafinu formiņās (var likt pilnu, jo viņi neko daudz nepaceļās), pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 20 - 25 minūtes.
Kcal skaits 100 g - 224; 1 mafinā apmēram - 135 kCal.

2 komentāri:

  1. Kaut kas šajā receptē nav lāgā - visdrīzāk jogurta un eļļas pa maz, jo pēc norādītajiem daudzumiem samaisot auzu miltus ar slapjo masu, sanāk ķipīga, stingra masa, nekāda ne mafinu mīkla. Kā nu tur vēl ābolus iemaisīt :) un kur palika medus pievienošana?

    AtbildētDzēst
  2. o jā, medus pie slapjajām, tūtīt izlabošu. Āboli sulojas un dos papildus mitrumu. Un varbūt, ja izmanto jogurtu, tad vajag vairāk, es parasti lieku paniņas. Ja nav pretenziju pret taukiem, tad var papildus likt eļļu. Un medus no medus arī atšķirās. Nianses varbūt daudz.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...