ceturtdiena, 2013. gada 20. jūnijs

Risoto ar zaļajiem zirnīšiem un piparmētrām

Sastāvdaļas: 250 g arborio rīsi; 300 g saldēti zaļie zirnīši; 1 liels sīpols; apm. 1 l dārzeņu buljons; apm. 120 g baltvīns; pāris svaigas piparmētras zariņi; apm. 50 - 60 g rīvēts parmezāna siers; 25 g sviests ; nedauz olīveļļa cepšanai



Katliņā vai dziļā pannā olīveļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno rīsus un apmaisa. Lej klāt vīnu, samaisa un pavāra, kamēr vīns izvārās.  Tad pa daļām  lej klāt buljonu un uz nelielas uguns maisot vāra, kamēr viss uzsūcas. Dažas minūtes pirms vārīšanās beigām (apm. 20 - 25 min, rīsi gandrīz gatavi) pievieno saldētos zirnīšus un sasmalcinatās piparmētras.  Pēc kosistences jāskatās vai nevajag vēl buljonu, risoto nedrīkst būt  biezs un arī pārāk škidrs nē (jābūt  tā kā... biezputra apm., tādam vijīgam) Tad iemaisa sarīvētu sieru un sviesta gabaliņus. Uzliek katliņam vāku, noņem no uguns un atstāj uz pāris minūtēm.

Porciju liek sķīvī, pa virsu liek mazu gabaliņu sviesta un pavisam nedaudz pārkaisa ar parmezāna sieru. Risoto var dekorēt ar rukolas salātiem vai citiem zaļumiem.
Recepte no edimdoma.ru



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...