piektdiena, 2011. gada 16. septembris

Maltā gaļa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas: apm.400 g malta gaļa (liellopa un cūkgaļa); 2 burkāni; 2 paprikas; 3 tomāti; 2 - 3 ēdamkarotes tomātu mērce; 1 ķiploka daiviņa; pētersīļi; citronpipari; 200 g fusilli vai penne regate pasta; jūrassāls


Pagatavo dārzeņus - visu nomazgā, burkānus sarīvē uz rupjās rīves , paprikai izņem sēkliņas un sagriež gabaliņos, tomātiem noņem mizu (viegli pārgriež miziņu, aplej ar karstu ūdeni un miza pati nonāks nost) un arī sagriež gabaliņos. Uz pannas uzlej nedaudz ūdeni (eļļu nevajag, jo treknums būs pietiekošs jau no gaļas) un liek cepties malto gaļu. Piespiež ķiploka daiviņu. Gaļu visu laiku maisa, pēc brīža liek klāt burkānus, papriku un tomātus. Izmaisa un turpina cept ar vāku. Sagaršvielo un sasāla, pieliek pāris karotes tomātu mērci un cep kamēr gatavs. Beigās vēl pieliek sasmalcinātus zaļumus - pētersīļus un/vai dilles. Pētersīļi piedos mērcei pikantumu. Vēl gardi būs ar sīpoliem un čillī.
Mērci var ēst ar jebkādām piedevām - klasiski ar makaroniem, vēl rīsi, griķi utt.

3 komentāri:

  1. Izmēģināju, sanāca garšīgi un daudz, netīšām tomātu mērces vietā pieliku tomātu pastu, bet tāpat sanāca labi. Paldies! Gaišu dienu vēlot, Baiba.

    AtbildētDzēst
  2. Paldies Baiba par jauku komentāru!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par recepti! Sanāca ļoti garšīgi. Gaļa bija sulīga un aromātiska. :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...