piektdiena, 2011. gada 4. novembris

Biezpiena sacepums ar ķirbi un kukurūzas miltiem

Sastāvdaļas: 400 g vājpiena  biezpiens; 100 g krējums (vai bezpiedevu jogurts) ; 3 olas;  50 g kukurūzas milti; apm. 400 g sarīvēts ķirbis un āboli; 45 g cukurniedru cukurs; 50 g rozīnes; 1 tējkarote kanēlis (es lieku nedaudz vairāk, jo garšo); nedaudz sviests vai eļļa


Sajauc biezpienu ar krējumu un olām, pievieno kukurūzas miltus (vai jebkādus pilngraudu miltus), kanēli (var arī vaniļu un/vai citrona vai apelsīna miziņu), izmērcētas rozīnes, cukuru un visu labi izmaisa. Pievieno sarīvētu ķirbi un ābolus (proporcija pēc izvēles). Samaisa un noliek pastāvēt, ja ir laiks uz apm. 60 min. Tad liek ietaukotā formiņā un cep 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 35 - 45 minūtes, kamēr virspuse brūni zeltaina.
Kcal skaits 100 g  gatava sacepuma - 133 kCal; olbaltumvielas - 8,9g, tauki - 2,6g, ogļhidrāti - 15,7 g.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...